Share Button

Då kan vi glatt meddela att Endless Brake Technology Europe AB, en av våra sponsorer förra året har valt att fortsätta vårt samarbete även 2017, vilket givetvis glädjer oss enormt!

-Det är glädjande som sponsor att se NTA växa och att intresset för att åka fort är större än någonsin. Det ska bli riktigt spännande att följa kommande säsong med många lovande förare och ekipage! säger Gustav Nylund.

Endless Brake Technology Europe är ett Västeråsbaserat företag som tillhandahåller bromsprodukter för motorsport och avancerade landsvägsbilar.

1999 startades Endless Brake Technology Europe för att hantera den europeiska marknaden och är idag marknadsledande inom avanceradbromsteknik för motorsport.
1986 bildade Isao Hanazato företaget Endless Advance och 1987 gjorde företagets bromsar debut i den japanska F3000 loppet vid Suzuka. Bromsarna vart omedelbart en stor succé. Inom kort hade företaget 70% av den japanska marknaden. Man var med och vann F3000 mästerskapet och Grupp C Ban racing. Sedan 1996 har Endless varit med på den Europeiska marknaden och levererat bromsar till stora delar av BTCC stallen. Man inledde under 1998 ett samarbete med Volvo och 2000 med Fords btcc stall. World Rally Championship, WRC har varit en stor del av Endless marknad i Europa och man tillhandahåller både utrustning och teknisk utveckling både till Fabriksstall och privata stall inom WRC, WRC2 och WRC3.
Sedan 2003 har Endless varit en del av Formel 1 cirkusen där man levererat bromsvätska till bl.a. BAR Honda och Honda stallet. När Honda omvandlades till Brawn GP fick Endless vara kvar som leverantör och var med och vann F1 mästerskapet 2009.
Endless är fortfarande kvar inom Formel 1 där man idag levererar bromsvätska till Mercedes AMG Petronas Formula One Team som också vann mästerskapet 2014 och 2015.

Endless Brake Technology Europe är baserat i Västerås som sagt och drivs av Lucas Nylund och hans son Gustav Nylund.

Kontakt: gustav@endless-brake.info